Home     0471 Global wetsteenkit combi.
0471 Global wetsteenkit combi.

0471 Global wetsteenkit combi.


0471 Global wetsteenkit combi.


Korrel 220 / 1000
€ 92.00


Is op voorraad.Artikelcode: 505063

  • Productinformatie

Gecombineerde watersteen van Global.
Slijpkorrel 220 / 1000 grof en medium.

De exclusief voor Global messen gefabriceerde wetstenen dienen als volgt te worden gebruikt:
Voor het slijpen dient u de wetsteen ongeveer 5 à 10 minuten onder water te dompelen tot dat de poriën van de wetsteen volledig zijn volgezogen (er komen geen belletjes meer naar boven).

Leg de wetsteen op een rul oppervlak (of indien meegeleverd in de wetsteenhouder) en zorg ervoor dat het geheel niet weg kan glijden. Houdt het mes zodanig vast (er bestaan wetsteenhulpjes voor) dat de snede met een hoek van 15º tot 17º de slijpsteen raakt. U slijpt het mes van punt naar krop en terug in een gelijkmatige beweging. Éérst op de ruwere kant aan beide zijden, dan om het geheel af te maken op de gladde kant om te polijsten.

Tijdens het slijpen zal een modderachtige substantie ontstaan. Dit residu/slijpsel mag u niet verwijderen, het helpt namelijk bij het slijp-en polijstproces.

Global messen met een zogenaamde “DEBA” slijping dienen slechts aan één kant te worden geslepen (bijvoorbeeld; G-7, G-11 , G-14, G-15, Gs-4 en de hele BUNMEI serie). Om eventuele bramen te verwijderen, haalt u het mes met de andere kant één keer over de steen heen.

Om tussendoor het mes aan te scherpen, kunt u de messen het beste voor gebruik aanzetten met een aanzetstaal (G-38, G-39) of keramische slijpstaaf (G-45).

Na het gebruik van een wetsteen raden wij u aan de messen af te wassen en vervolgens zorgvuldig af drogen met een schone doek.

Veelvoudig gebruik van de wetsteen kan resulteren in vormverlies door slijtage. Wanneer dit gebeurt, kunt u het beste de steen over een egale oppervlakte schuren (bijvoorbeeld een tweede steen) zodat de steen haar originele vorm weer aanneemt.